Sådan laver jeg et maleri

Folk spørger mig ofte, hvordan jeg laver mine malerier, så jeg tænkte, at jeg ville vise det her.

Jeg havde lyst til at male en jeg ikke kendte personligt, og synes det kunne være sjovt at det var en folk kendte – så kan de også se at jeg kan male så det ligner. Derfor kontaktede jeg Michael Ziegler, der er borgmester i vores by: Jeg skrev og spurgte om jeg måtte male ham og han var venlig nok til at sætte en time af til projektet.

Jeg kontaktede ham lige før den første lockdown i 2019, og vi mødtes under lockdownen på rådhuset. Jeg medbragte mit kamera og en strobe (og min mand til at bære ting + være charmerende og sjov – jeg er introvert!), og fik taget en del billeder. Da Michael Ziegler er borgmester, har jeg set adskillige billeder af ham, hvor han fremstår som den klassiske borgmester. Jeg synes det kunne være sjovt at male en mere afslappet og måske privat version af ham, og endte med at vælge dette billede, da han ser glad og afslappet ud.

 

De næste par uger efter at have valgt foto ud, brugte jeg på at tænke på, hvordan jeg ville have maleriet til at se ud. Jeg ville portrættere ham omgivet af hans liv, og efterhånden fik jeg samlet ideerne til et færdigt maleri i mit hovede. Jeg inkluderede alle dyrene for at repræsentere forskellige aspekter af hans liv, og jeg inkluderede også hans to katte. Da ideen til maleriet var færdig, lavede jeg en mock up i Photoshop, hvor jeg placerede de forskellige dele, hvor jeg ville have dem.

Ved at benytte grid metoden overførte jeg herefter min mockup til lærredet:

Så begyndte jeg at male. Jeg starter med at blokke farverne ind i baggrunden og tilføjer så detaljer. Jeg plejer at beslutte mig for en farvepalet inden jeg starter, jeg vælger 5-6 farver og blander resten ud fra ​​dem. Da jeg først begyndte at male for nogle år tilbage, brugte jeg alle farverne, men jeg kan bedre lide slutresultatet, når jeg kun bruger nogle få forskellige farver.

Jeg maler normalt et par dage om ugen og omkring 4-6 timer ad gangen. Jeg lytter til musik eller podcast imens og nyder bare at fortabe mig i maleprocessen. Og hver gang jeg laver et maleri, når jeg til et panisk stadie, hvor jeg tænker “hvorfor startede jeg med det her? Jeg har INGEN anelse om, hvordan man får et ansigt til at ligne en rigtig person! Gah, jeg har mistet evnen til at male!”. Men på en eller anden måde, indtil nu i hvert fald, går det altid. Her er det færdige portræt; Det tog mig omkring 6 måneder at male det.

 
 

 

 

After the lockdown Michael Ziegler came to our house to see the painting, and I think he liked it – I rather like him for taking the time to come see it 🙂